Blogg om, inredning, hus och hem

Blogg om, inredning, hus och hem

En ny värmepump kommer hålla oss varma på vintern och kyla oss på sommaren

Det är dags att byta värmepump för oss, då vår har varit sönder hela sommaren. Nu när vintern närmar sig känner både jag och min fru att vår främsta prioritering just ny är att byta värmepump så vi inte fryser ihjäl nu när de kallare månaderna är runt hörnet. Något vi sedan länge bestämt oss för är att nästa gång vi köper en värmepump så ska det vara en vi kan använda för att både kyla och värma oss vilket vi inte kunde göra med vår gamla. Vi bor i södra Sverige och under sommarmånaderna kan det bli riktigt varmt här så det är verkligen värt att investera i en sådan värmepump för oss.

Vi har hittat en värmepump från Toshiba som vi har fastnat för, den ger både värme och luftkonditionering som gör att vi kommer ha ett behagligt inomhusklimat året runt. Denna värmepump är även energieffektiv och miljövänlig, två faktorer som är viktiga för oss.

Israelssons möbler har ett brett utbud av sängar i Örebro

Letar du efter en butik som säljer sängar i Örebro? Då ska du definitivt besöka Israelssons möbler. Jag gick dit för att kika på sängar i Örebro för ett tag sen och hittade den perfekta sängen som jag nu har haft i ett par månader. Jag är så nöjd med den! Jag tror att jag aldrig har haft en så skön och snygg säng tidigare. Den är precis lika bekväm nu som den var när jag fick hem den. Israelssons möbler har ett brett utbud av sängar i Örebro och det var inte lätt att välja en då det fanns många fina att välja mellan. Men i slutändan är jag mer än nöjd med den jag valde till slut. De säljer inte enbart sängar i Örebro, de har även andra väldigt fina möbler, allt ifrån soffor till bokhyllor. Du kan helt enkelt hitta allt du behöver till ditt hem hos Israelssons möbler.

Om du söker efter sängar i Örebro så är Israelssons möbler ett givet val

Innerdörrar

- Posted in Inredning by

Vi ska skaffa nya innerdörrar

Vi håller på att renovera vårt hus, åtminstone insidan av huset. Utsidan får klara sig i något år till då det inte direkt är gratis att renovera en fasad eller byta ett tak.

Vi håller på att måla om tak, golv och sätta upp nya tapeter i vardagsrummet, sovrummet, hallen i nedervåningen och hallen på övervåningen. Köket gjorde vi om för ett och ett halvt år sedan så där behöver vi som tur är inte göra något.

Utöver att måla golv och tak samt sätta upp nya tapeter så vill jag även att vi skaffar nya innerdörrar till huset.

Att ha nymålat golv/tak samt nya tapeter på väggarna är ju fint men om dörrarna är gamla, slitna och nedgångna så förtar det ju en del av stämningen. Därför är jag ute efter nya och snygga innerdörrar som passar in i vårt (snart nyrenoverade) hus.

Jag gillar kvalité och jag gillar snygg design så när det kommer till våra nya innerdörrar tänker jag inte snåla. Jag lägger hellre lite mer pengar på dörrar som jag är nöjd med och blir glad av att se än billiga dörrar som jag inte är riktigt nöjd med. Eftersom man lever större delen av sitt liv hemma så är det viktigt att man är nöjd med hur det ser ut.

Jag gillar ju både modern design och klassisk design så ur det perspektivet är jag väl lite kluven och svår att sätta i ett fack. Något jag dock gillar när det kommer till träslag är ek. Ek är för mig något tidlöst och beständigt. Det har en viss känsla som är svår att beskriva och sätta fingret på. Det känns både lyxigt, är snyggt och har lång hållbarhet (hög kvalité).

En svensk tillverkare av innerdörrar (och andra typer av dörrar) är Ekstrands. Jag var på bomässan i Stockholm för något år sedan och då var de där och visade upp lite olika typer av dörrar som de tillverkar och säljer. Där kan man prata om kvalité! De tillverkar sina dörrar i egen fabrik här i Sverige så man kan få sin innerdörr precis som man vill ha den.

De är inte billigast på marknaden men frågan är om det finns så många bättre tillverkare. Jag är ju som sagt var beredd att betala en del för att få mina innerdörrar precis så som jag vill ha dem och de har en innerdörr som heter ”massiv ek rustikal” som jag är väldigt intresserad av.

Den är i ek, har en clean design och andas verkligen kvalité så det ligger bra till när jag väl bestämmer mig för vilka innerdörrar vi ska ha i huset.

Innerdörrar