Blogg om, inredning, hus och hem

Blogg om, inredning, hus och hem

Vattenborrning för brunn i Kristinehamn

Att skaffa en egen vattenbrunn. Jag och min man har bott i vårt hus i över 20 år och älskar vårt hem. Vi har alltid varit lite sugna på att skaffa en egen brunn. Jag vet inte varför men det har alltid lockat med en egen brunn. Vår kära granne har det och har alltid varit väldigt nöjd med det.

Vi bor i Kristinehamn och har kollat upp vilka det finns som utför vattenborrning här i området. Vi fastnade för en byrå som funnit sedan 1985. De verkade erfarna och bra. Det är ett viktigt arbete som man vill ska gå bra och riktigt till. Vi kontaktade firman som kom ut till oss för att se vilka förutsättningar vi har på vår tomt. Både jag och mannen fick en bra känsla av detta företaget som förutom vattenborrning även utför all möjlig sorts borrning samt installation av värmepumpar. De har stor erfarenhet av vattenborrning här i Kristinehamn.

Han berättade att vi hade väldigt goda möjligheter till en egen brunn. Att det inte skulle vara några problem för oss att borra en brunn i vår trädgård. Vi blev så otroligt glada och taggade för detta. Vi bokade in ett datum då det skulle ske.

När dagen kom för att börja vår vattenborrning var de här precis den tid de lovat. Jag gillar punktlighet hos folk man anlitar. Han berättade att det skulle ta några dagar tills allt är klart. När vattenborrningen satte igång följde jag och mannen det ivrigt. Vi tycker att det var väldigt intressant! Efter några dagar var allting klart precis som utlovat av firman.

Nu har det gått några månader och vi har hunnit njuta och utforska vår nya brunn. Vi tycker båda att vattnet smakar mycket bättre nu. Vet inte om det är inbillning, men vi upplever båda detta väldigt starkt. Även gäster vi har har kommenterat vilket gott vatten vi har. Utan att de vet att vi har borrat vår egen brunn. Så eget vatten från brunn kanske smakar bättre ändå. Denna firman vi anlitade kan vi verkligen rekommendera. Allt gick proffsigt till och har bara bra erfarenheter av dem. Klicka här om ni vill veta vem de är.

vattenborrning Kristinehamn Mora Brunnsborrning

Luftvärmepump installation

- Posted in Hus och hem by

Luftvärmepump installation i stuga

Har ni en sommarstuga? Jag har en ute i Göteborgs skärgård som jag älskar att fly till närhelst jag hinner. Jag jobbar som författare och kan i princip arbeta vart jag vill. Men jag har två barn och en man, så tillfället måste passa. Vi har precis installerat en luftvärmepump och tänkte dela med mig av min erfarenhet gällande detta.

Vi hittade en jättebra firma i Göteborg vid namn Scanmont som hjälpte oss med detta. De var otroligt proffsiga och snabba. De gjorde först ett hembesök för att se om det fanns bra förutsättningar för en luftvärmepump. Vilket det fanns i vår stuga. Sen berättade dem vart den bästa platsen var för pumpen var. Det ska kunna fördelas på ett bra sätt över stugan. Efter det diskuterade vi vilken sorts luftvärmepump som var bäst för just oss och vår stuga. Vilken kapacitet den behövde ha. Vi beställde värmepumpen och bokade ett återbesök för installationen.

När det sen var dax cirka en vecka senare kom dem och installerade den. Det gick väldigt fort och smidigt måste jag säga. Är imponerad över arbetet! Den sitter perfekt på sin plats, både innedelen och utedelen. Är så behaglig kyla den avger på varma sommardagar.

Men det bästa tycker jag är att man kan sätta på värmen i stugan strax innan man åker dit med mobilen. Då är det varmt och skönt tills när jag eller vi är framme. Innan var man tvungen att frysa ett bra tag innan värmen i stugan hade stigit. Jag som har ett stillasittande jobb satt och huttrade en hel del innan det blev varmt. Nu är det betydligt mycket behagligare och jag kan lättare koncentrera mig på mitt jobb och det jag behöver skriva.

Är så glad över att vi installerade luftvärmepumpen i vår stuga! Väl spenderade pengar. Och så glad över den firman vi hittade som gjorde allt med installationen så smidig och bra!

luftvärmepump Göteborg Scanmont

Flyttstädning i Jönköping

- Posted in Hus och hem by

Jättebra flyttstädning i Jönköping

Vi har äntligen hittat nya bostad. Jag och min kille flyttade ihop för sju månader sen, men känner att denna lägenheter funkar inte för oss. Vi behöver något som är större och mer välplanerad för att fungera för våra behov. Kan även vara kul med en lägenhet som vi kan möblera tillsammans och hitta gemensamma möbler till. Jag flyttade in till min killes lägenhet och stället känns mer som hans än vår. Ska bli kul att få sätta lite egen prägel på vår bostad.

Både jag och min kille arbetar mycket, så vi tveka länge om vi skulle ha tid att flytta då det är ganska krävande. Man ska både packa ner och upp allt man äger. Men sen även flyttstäda, ha en flyttdag när man flyttar alla stora möbler mm samt göra iordning i den nya lägenheten.

Då fick jag ett jättebra förslag av en jobbarkompis. Han hade anlitat en städfirma för flyttstädning. Han sa att det var bland det bästa han gjort när det kommer till flytt. Så smidig flytten gick då man kunde koncentrera sig på annat istället. Flyttstädning är väldigt tidskrävande och för att inte tala om tråkigt!

Den städfirman han anlitade för flyttstädning finns här i Jönköping. Han var otroligt nöjd med dem. De hade varit noggranna, snabba och det var heller inte så dyrt. Hans före detta hyresvärd hade varit jättenöjd med städningen av lägenheten och sa till och med att det var den bästa flyttstädning han sett.

Även min kille tyckte att detta var en jättebra idé. Fick namnet på denna städfirman och kontaktade dem härom dagen. Fick ett bra intryck av dem på telefon och tror att denna lösningen av flyttstädning kommer att bli jättebra för oss.

Längtar tills vi ska flytta nu. Ska bli kul att möblera vår nya lägenhet och letar som en tok efter nya fina möbler till vår nya lägenhet. Skönt att ha flyttstädningen fixad med.