Blogg om, inredning, hus och hem

Blogg om, inredning, hus och hem

Badrumsrenovering Sandviken

- Posted in Renovering by

Badrumsrenovering i Sandviken av proffs

För några år sedan fick vi den stora äran och privilegiet att köpa en äldre villa på en hörntomt i en skönt sömnig by som ändå ligger nära till allt. Där har den stått, stolt och värdigt, i en vacker och lummig trädgård med hängbjörkar, omgärdad av ett pittoreskt vitmålat trästaket i mer än hundra år. Under åren har den omfamnat flera generationer i dess trygga inbjudande famn och varit den fristad som alla minns tillbaka till med glädje, värme och tacksamhet.

Så kom tiden då det blev vår familjs tur att få möjligheten att skapa minnen och boa in oss i denna ljuva fastighet som skulle bli vårt “forever” hem. Vi förstod ansvaret och kavlade upp ärmarna med iver och påbörjade varsam renovering, rum efter rum. Trogna dess arv och design med många fina inslag av moderniteter fick vi till ett gott samspel mellan dåtid och nutid som skulle stå sig långt in i framtiden. Köket förblev så klart huset hjärta som sig bör, med helt ny design där vi öppnade upp med att riva en vägg och skapade ett enormt utrymme. En härlig samlingspunkt för alla tillfällen.

Badrummet blev det sista rummet vi tog itu med. Vi väntade in hur resten av huset blev efter all renovering för att kunna styla det rätt med samma känsla och design och det är vi tacksamma för. Badrummet är enormt med två stora fönster och vi ville styla det snyggt för att bibehålla ljusinsläppet men ända ha möjligheten att göra det insynsskyddat. Kakel och klinker i monokrom, speglar, möbler, smarta förvaringslösningar och belysning som skapade den rätta känslan ville vi också ha. Det var ju trots allt ett badrum som skulle fungera som vår lyxiga relaxavdelning. Toppmodernt fast i tidlös, klassiskt traditionell tappning. Vi anlitade ett väletablerat företag som arbetar med golv och utför badrumsrenovering i Sandviken. De är experter inom golv och våtrum i Sandviken och har den kapacitet och stilkänsla som krävs.

Från offert till färdigt nytt badrum gick som smort och vår relaxavdelning är som önskat. Vi är supernöjda med vårt badrum och det har verkligen blivit husets nya hjärta. Här kan man chilla och relaxa när man sjunker ned i badkarets härlighet och drömma bort från alla måsten och ladda batterierna. Vår lilla oas i vår fristad på en lummig hörntomt i en liten by där tiden står still.

Vi rekommenderar verkligen detta golv och våtrumsföretag för badrumsrenovering i Sandviken. Ha det bäst!

badrumsrenovering i sandviken av proffs

Terrassmarkis

- Posted in Hus och hem by

Terrassmarkis för ökad livsglädje? Yes!

Där vi bor har vi en skön uteplats som fångar mycket sol. Det är en underbar miljö som ger oss go avkoppling när skol- och arbetsdagarna är avklarade. Efter att vi hade lagt plattan för uteplatsen så gjorde vi snyggt med att måla och möblera med passande utemöbler och fick till det precis alldeles så där fint som vi hade som mål när vi började med detta stora och slutliga hemmaprojekt.

Vår nybyggda villa stod klar och trädgården som omringade detta vårt nya forever-hem växte fram i all sin prakt med många färggranna blommor stolta i all sin prakt. Det var då vi kände hur mycket solen värmde, vilket inte alls var fel, tvärtom, fast där finns tider då man behöver den svala skuggan och möjligheten att själv bestämma när man vill ha sol och när man vill skydda sig lite. Dessutom på sommarkvällar när man sitter ute och myser med goda vänner förstod vi att det kunde bli mysigare med ett tak och det kunde en terrassmarkis lösa.

Så, vi kollade runt efter en snygg, stadig och väderbeständig terrassmarkis som kunde fixa skugga och skydd. Den skulle vara estetiskt tilltalande och fungera bra med husets look och passa in vårt tema. Samtidigt skulle den vara enkel och smidig att hantera.

Företaget som vi anlitade kom ut och kollade uteplatsens förutsättningar och tog reda på vilka behov vi hade. De rekommenderade en riktigt bra terrassmarkis som de ansåg vara bäst lämpad för oss. Vi valde väv, färg och motorisering med fjärrkontroll. Dessutom så valde vi även till sol- och vindautomatik. Deras montörer var mycket skickliga och monterade på plats som vi önskade och installationen var dessutom snabb och de tog hänsyn till vår tid och anpassade installationen efter oss. Mycket proffsigt.

Numera får vi svalka under varma sommardagar och skön värme på kvällarna. Inneklimatet påverkas också positivt tack vara dennes skyddande effekt och det är ju helt makalöst bra. Terrassmarkiserna som företaget säljer och installerar / monterar är svensktillverkade med vårt nordiska klimat deras vägledare. Kvalitet som heter duga och som konsument får man många valmöjligheter när det gäller typ av väv, färg och manövrering. Även då de är bland de bästa terrassmarkiser på marknaden så finns där alltid risk att något kanske felar så företaget erbjuder en extra trygghet med garanti på 3 år. Att köpa terrassmarkis var för oss en positiv upplevelse och slutresultatet vart hur snyggt som helst.

funktionell och rejäl terrassmarkis

Byggföretag i Halmstad

- Posted in Renovering by

Byggföretag i Halmstad för tillbyggnation

Vi ska göra en tillbyggnation på vårt kära hus. Våra barn har vuxit och blivit så stora. I och med detta känns det som om huset har krympt. Vi behöver mer plats helt enkelt. Och att flytta är inget alternativ till oss. Vi älskar vårt hus och våra barn har alla sina vänner i närheten. För att inte tala om alla goa grannar vi har.

Så en tillbyggnation är det vi ska satsa på. Vi har tagit ut ett lån på huset så det är bara att köra på. Nu ska vi bara försöka hitta ett bra byggföretag här i Halmstad som kan hjälpa oss med detta. Jag vet att grannarna anlitade ett byggföretag som hette Bygg Johan när de byggde sin veranda. De var otroligt nöjda över allt med bygget och resultatet. Och jag måste säga att det blev en otroligt snygg veranda.

Jag var inne på byggföretagets hemsida och fick ett bra intryck därifrån. De verkar göra det mesta när det kommer till bygge. Om vi anlitar dem och är nöjda är det bra att ha dem i åtanke för andra saker som behövs göras på huset. Det är alltid någonting som behövs fixas när man bor i hus. Hade varit bra att hitta hantverkare och byggföretag som är bra samt pålitliga som man kan använda sig av till allt möjligt.

Av bilderna att döma på deras hemsida så är de skickliga. Oj vilka fina arbeten de utfört. Letar du med efter en byggföretag så klicka här för att se vad jag snackar om. Vi har funderat fram och tillbaka hur vi vill att denna tillbyggnationen ska se ut och hur stor den ska vara. Vi kanske till och med passar på att bygga en veranda intill den. Vi blev sugna på det efter att grannen byggde sin och den blev så fin. Är ganska skönt att sitta på en inglasad veranda och äta. Eller bara njuta en regnig dag under en filt med en kopp te. Men först och främst ska jag kontakta denna firman och se vad de har att säga om detta. Ska bli spännande!

byggföretag Halmstad Bygg Johan AB

Trädfällning Östersund

- Posted in Trädgård by

Vad kan du om trädfällning i Östersund?

Hösten är en härlig tid fast med denna årstid kommer också ordentligt med trädgårdsarbeten inför vintern som komma skall. I vår stora trädgård finns många blommor och buskar som tillför färg och grönska som skiftar i sina färgskalor allteftersom årstiden skiftar. Vi har även en praktisk och mycket uppskattad köksträdgård där det odlas rotfrukter, rabarber, kryddväxter och annat vi gillar. Mat med egna grönsaker smakar verkligen gott, det är ju också det alla kockar trycker på - råvaror av kvalitet och gärna närodlat! Närmre än så här blir det inte - några få steg från jord till bord.

Precis invid vår villa står ett par stora träd. Dessvärre tror vi att de behöver fällas då de har sett bättre dagar och troligtvis betyder de en fallrisk vid nästa storm. Skulle de plockas bort får vi dessutom mer ljusinsläpp till de rummen som vetter mot det hållet och även om vi tycker det är sorgligt att förlora våra träd, så uppskattas ljuset som släpps fram. Vi försökte beskära trädkronorna förra året fast det verkade inte ha hjälpt trädhälsan. Vi tänker även plantera nya träd, kanske fruktträd som inte växer sig så höga och kan ge oss gott om frukt för diverse pajer och efterrätter. Vinn-vinn!

Vad kan du om trädfällning? De flesta kan inte så mycket , som vi och vi känner en professionell arborist som utför trädfällning i Östersund som både beskär och fäller träd. Det var de som hjälpte oss förra året med några träd längre ned på tomten. De fick bli kvar fast beskurna och kontrollerade (och godkända tack o lov, puh!)

När en arborist beskär ett träd så klättrar denne upp i trädet med säkerhetslinor och beskär grenar och stammar. På så sätt kan hen jobba sig nedåt och sedan huggs trädet ner när väl på marken. Trädfällning kan vara farligt och säkerheten är allt. Rätt säkerhetsanordningar och teknik krävs för att se till att arboristen är säker hela vägen. Trädet som skall fällas kontrolleras och mäts upp, så att de kan bestämma med precision vart trädet faller och landar för att säkerställa att intilliggande hus och annat inte drabbas. Det kan man förhindra genom att beskära trädstammarna på rätt sätt. Då kanske ni undrar vad som händer efter man utfört trädfällning, det ligger ju en massa träd på marken.

Det som är så bra med vårt arborist är att de sköter bortforslingen och städar efter sig. Så vi slipper allt det jobbiga! Vi rekommenderar en professionell arborist som utför trädfällning i Östersund, det är bäst!

Snart kommer vintern och den har sin tjusning, fast just nu går jag ut och sätter mig i lä med en kopp kaffe och njuter av denna vackra höstdag.

säker trädfällning i Östersund

Stensättning till hus i Halmstad

- Posted in Hus och hem by

Stensättning till vår entré till huset

Det har blivit dags för att fixa till vår entré till huset. Vi har länge haft detta i åtanke, men man måste prioritera. Det har varit andra saker som varit viktigare som vi har varit tvungna att åtgärda först. Men nu ska vi äntligen ordna en fin ny entré. Entrén till ett hus säger så mycket, det är ju ändå på framsidan av huset och det första man ser. Det kommer att göra jättemycket på intrycket av huset. Jag hade tänkt mig en gång med stenplattor som leder till vår framtida nya trappa. Kommer att bli underbart fint när det är klart tror jag.

Vi bor i Halmstad och jag försökte att hitta en bra stensättare som fanns här lokalt. Jag hittade till slut en som jag fastnade för och de hade bra kundkommentarer. Jag bokade ett hembesök och de kom inom bara någon dag. Han hade jättemånga bra ideér och tips på vad man kunde göra. Han hade bra och lång erfarenhet av detta kunde man höra. Alltid skönt med kompetent hjälp.

Han gick igenom alla stegen med stensättningen och installationen av trappan. Det är en hel del arbete, men oj vad det kommer att vara värt det. Han visade även bilder på tidigare jobb för lite inspiration och för att visa resultat. Vilka otroligt bra och snygga jobb de utfört tidigare. Vad duktiga stensättare de är på Markfast. De utför alla möjliga markarbeten, stensättningar. stenmurar mm.

Vi bestämde oss för att anlita dem. Allting kändes jättebra med besöket och jag älskade deras bilder på resultaten. De ska komma i slutet av månaden och börja på arbetet med att anlägga vår gång och entrétrappa. Nu måste vi bara komma fram till vilken sorts stenplattor vi vill ha till stensättningen av vår entrégång. Vi har ett mörkgrått hus och funderar på att matcha det med mörkgrå stenplattor. Ska bli så kul när det är klart!

>Halmstad stensättning Markfast AB

Badkar

- Posted in Hus och hem by

Husets hjärta är ett skönt badkar

På en tomt i slutet av en vacker skogsväg står vår gamla villa, numera varsamt renoverad med tillägg av alla finesser och senaste tekniken som gör livet enklare. Fast villan är även omgärdad av tradition och estetik från fjärran tider. Här har villan stått i många herrans år, alltid lika ödmjukt stolt och värdig, i en sagolik väletablerad uppvuxen trädgård med fruktträd och stor grön gräsmatta (som vi vattnar med eget brunnsvatten) och omfamnad av att trästaket vi målade vitt som sig bör. Åren har kommit och gått likt flera generationer och här är vi idag, tacksamma för den äran vi har fått att "låna" dess väggar och tak till nästa generationsskifte. Det lär dröja för här är det små fossingar som rultar runt på trägolven och villan skapar minnen för livet för dessa våra små barn som likt en sagobok lever ut sina barndomar i härlig miljö.

När tiden kom då våra flyttlådor staplades högt därinne i de tomma rummen och vår familj fick sin tur att boa in oss i denna ljuva fastighet pustade vi med ett "Ah, äntligen vårt forever-hem!". Vi antog utmaningen och kavlade upp ärmarna med iver, väl införstådda att vi hade stort ansvar att förvalta detta allt på bästa sätt. Så renoveringen påbörjades med stor varsamhet ett rum i taget. Livet skulle pågå och samtidigt så annat skulle också göras och levas, inte bara renovera 24/7. Vi höll oss noga till både arv, tradition och design och skapade flera inslag av moderniteter och fick verkligen till ett gott samspel mellan förr och nu, medvetna om att det vi gjorde skulle hålla långt in i framtiden.

Köket fick en helt ny design med öppna ytor vilket gav ett enormt utrymme för allt som man kan hitta på i ett kök slash vardagsrum. Det blev och är en mycket skön och vacker samt funktionell samlingspunkt oavsett matlagning, läxor, stickning, legobyggen, träna katten att stå på bakbenen och allt annat som försiggår i hemmet hahaha!

Badrummets tur kom och vi hade väntat in färdigställandet av resten av husets renovering för att på bästa vis skapa rätt design samma design. Det var ett smart drag och vi är så tacksamma för hur det blev.

Badrummet är stort. Här finns två större fönster som vi återskapade snyggt i traditionell tappning. Vi lyckades behålla det fina ljusinsläppet fast skapade möjligheten att insynsskydda då man behöver det. Kakel och klinker, speglar, badrumsmöbler och innovativa förvaringslösningar samt inte minst stämningsfull belysning som ger den rätta känslan för ett badrum som skall fungera som relaxavdelning. Supermodernt i tidlös, klassiskt design.

Och ett badkar naturligt vis. Vi rustade oss med bra information genom vår utvalda leverantörs hemsida som ger bra med information, råd och hjälp med vad man ska komma ihåg inför ett badkarsköp. Vi fick även kul information om badkarets historia och hur utvecklingen har gått framåt.

Vårt badkar skulle vara fristående badkar, det visste vi, för utrymme finns. Vi är verkligen nöjda med vårt badrum och det har verkligen blivit husets fristad. Här kan man ta det lugnt och sjunka ner i badkaret och ladda batterierna. Ja, vår lilla fristad på en lummig tomt i en liten by där tiden står still är drömmen som blev sann.

badkar är grejen

Vattenborrning för brunn i Kristinehamn

Att skaffa en egen vattenbrunn. Jag och min man har bott i vårt hus i över 20 år och älskar vårt hem. Vi har alltid varit lite sugna på att skaffa en egen brunn. Jag vet inte varför men det har alltid lockat med en egen brunn. Vår kära granne har det och har alltid varit väldigt nöjd med det.

Vi bor i Kristinehamn och har kollat upp vilka det finns som utför vattenborrning här i området. Vi fastnade för en byrå som funnit sedan 1985. De verkade erfarna och bra. Det är ett viktigt arbete som man vill ska gå bra och riktigt till. Vi kontaktade firman som kom ut till oss för att se vilka förutsättningar vi har på vår tomt. Både jag och mannen fick en bra känsla av detta företaget som förutom vattenborrning även utför all möjlig sorts borrning samt installation av värmepumpar. De har stor erfarenhet av vattenborrning här i Kristinehamn.

Han berättade att vi hade väldigt goda möjligheter till en egen brunn. Att det inte skulle vara några problem för oss att borra en brunn i vår trädgård. Vi blev så otroligt glada och taggade för detta. Vi bokade in ett datum då det skulle ske.

När dagen kom för att börja vår vattenborrning var de här precis den tid de lovat. Jag gillar punktlighet hos folk man anlitar. Han berättade att det skulle ta några dagar tills allt är klart. När vattenborrningen satte igång följde jag och mannen det ivrigt. Vi tycker att det var väldigt intressant! Efter några dagar var allting klart precis som utlovat av firman.

Nu har det gått några månader och vi har hunnit njuta och utforska vår nya brunn. Vi tycker båda att vattnet smakar mycket bättre nu. Vet inte om det är inbillning, men vi upplever båda detta väldigt starkt. Även gäster vi har har kommenterat vilket gott vatten vi har. Utan att de vet att vi har borrat vår egen brunn. Så eget vatten från brunn kanske smakar bättre ändå. Denna firman vi anlitade kan vi verkligen rekommendera. Allt gick proffsigt till och har bara bra erfarenheter av dem. Klicka här om ni vill veta vem de är.

vattenborrning Kristinehamn Mora Brunnsborrning

Luftvärmepump installation

- Posted in Hus och hem by

Luftvärmepump installation i stuga

Har ni en sommarstuga? Jag har en ute i Göteborgs skärgård som jag älskar att fly till närhelst jag hinner. Jag jobbar som författare och kan i princip arbeta vart jag vill. Men jag har två barn och en man, så tillfället måste passa. Vi har precis installerat en luftvärmepump och tänkte dela med mig av min erfarenhet gällande detta.

Vi hittade en jättebra firma i Göteborg vid namn Scanmont som hjälpte oss med detta. De var otroligt proffsiga och snabba. De gjorde först ett hembesök för att se om det fanns bra förutsättningar för en luftvärmepump. Vilket det fanns i vår stuga. Sen berättade dem vart den bästa platsen var för pumpen var. Det ska kunna fördelas på ett bra sätt över stugan. Efter det diskuterade vi vilken sorts luftvärmepump som var bäst för just oss och vår stuga. Vilken kapacitet den behövde ha. Vi beställde värmepumpen och bokade ett återbesök för installationen.

När det sen var dax cirka en vecka senare kom dem och installerade den. Det gick väldigt fort och smidigt måste jag säga. Är imponerad över arbetet! Den sitter perfekt på sin plats, både innedelen och utedelen. Är så behaglig kyla den avger på varma sommardagar.

Men det bästa tycker jag är att man kan sätta på värmen i stugan strax innan man åker dit med mobilen. Då är det varmt och skönt tills när jag eller vi är framme. Innan var man tvungen att frysa ett bra tag innan värmen i stugan hade stigit. Jag som har ett stillasittande jobb satt och huttrade en hel del innan det blev varmt. Nu är det betydligt mycket behagligare och jag kan lättare koncentrera mig på mitt jobb och det jag behöver skriva.

Är så glad över att vi installerade luftvärmepumpen i vår stuga! Väl spenderade pengar. Och så glad över den firman vi hittade som gjorde allt med installationen så smidig och bra!

luftvärmepump Göteborg Scanmont

Flyttstädning i Jönköping

- Posted in Hus och hem by

Jättebra flyttstädning i Jönköping

Vi har äntligen hittat nya bostad. Jag och min kille flyttade ihop för sju månader sen, men känner att denna lägenheter funkar inte för oss. Vi behöver något som är större och mer välplanerad för att fungera för våra behov. Kan även vara kul med en lägenhet som vi kan möblera tillsammans och hitta gemensamma möbler till. Jag flyttade in till min killes lägenhet och stället känns mer som hans än vår. Ska bli kul att få sätta lite egen prägel på vår bostad.

Både jag och min kille arbetar mycket, så vi tveka länge om vi skulle ha tid att flytta då det är ganska krävande. Man ska både packa ner och upp allt man äger. Men sen även flyttstäda, ha en flyttdag när man flyttar alla stora möbler mm samt göra iordning i den nya lägenheten.

Då fick jag ett jättebra förslag av en jobbarkompis. Han hade anlitat en städfirma för flyttstädning. Han sa att det var bland det bästa han gjort när det kommer till flytt. Så smidig flytten gick då man kunde koncentrera sig på annat istället. Flyttstädning är väldigt tidskrävande och för att inte tala om tråkigt!

Den städfirman han anlitade för flyttstädning finns här i Jönköping. Han var otroligt nöjd med dem. De hade varit noggranna, snabba och det var heller inte så dyrt. Hans före detta hyresvärd hade varit jättenöjd med städningen av lägenheten och sa till och med att det var den bästa flyttstädning han sett.

Även min kille tyckte att detta var en jättebra idé. Fick namnet på denna städfirman och kontaktade dem härom dagen. Fick ett bra intryck av dem på telefon och tror att denna lösningen av flyttstädning kommer att bli jättebra för oss.

Längtar tills vi ska flytta nu. Ska bli kul att möblera vår nya lägenhet och letar som en tok efter nya fina möbler till vår nya lägenhet. Skönt att ha flyttstädningen fixad med.

Bergvärme Malmö

- Posted in Hus och hem by

Installera bergvärme i Malmö

Vi har ett mysigt hus uppe på en kulle eller om man ska kalla det för ett litet berg i Malmö området. Vi har länge funderat på att byta uppvärming i huset. Vi eldar nu med ved och det är ett himla jobb med det. Något vi båda börjar bli trötta på att hålla på med. Vi har barn och lägger hellre den tiden på dem istället.

Vi är helt säkra på vad vi vill ha, vi vill ha bergvärme. Visst är det passande med när vi bor just på ett slag berg. Jag har läst på om bergvärme och det finns många fördelar med detta. Den enda nackdelen som jag kan se är att det blir en ganska hög engångssumma nu i början. Men resten är bara positivt. I längden så ger bergvärme den största ekonomiska besparingen. Den klarar även av att ge varmvatten och värma upp hela vårt hus som är ganska stort till ytan. Men en av de största anledningarna är för att det är miljövänligt och underhållningsfritt. Sen har jag hört att det ger kyla på sommaren, hur underbart är inte det!

Jag började höra mig för vem man ska anlita för detta stora jobb som är så oerhört viktigt för oss. Vi vill anlita någon som är riktigt bra på bergvärme och som har fina lovord. Det var ett namn som hela tiden dök upp som är verksamma här i Malmö. Energitjänst AB heter dom. Så jag hörde av mig till dem och de var väldigt trevliga samt tillmötesgående. Jag fick en bra känsla av dem.

Har bokat in ett hembesök med Energitjänst AB och de kommer i nästa vecka. Ska bli otroligt kul att höra vad de har att säga om vår tomt och förutsättningar. Jag längtar tills dagen när allt är klart och vi slipper elda med mer ved!

bergvärmepump bergvärme Malmö Energitjänst AB